Bestyrelse

Formand: Peter Hyldgård

Næstformand: Berit Viuf

Kasserer: Gorm Palmgren

Bestyrelsesmedlemmer: Antje Poulsen, Birgit Brunsted, Arne Wangel, Anne Ringgaard

Suppleanter: Jesper Madsen, Mia Ulvgraven, Lisbeth Bille


Formand:
Peter Hyldgård. Stifter af Videnskab.dk og tidligere leder af Center for Faglig Formidling. Centeret arbejder for at skabe mere og bedre forskningsformidling i Danmark ud fra evidensbaserede metoder. Peter har 20 års erfaring med videnskabskommunikation og journalistik. Han underviser forskere og journalister i videnskabelig kommunikation og er redaktør og medforfatter på Slip din Viden løs – håndbog i faglig formidling. Yder kommunikationsrådgivning, projektledelse, fundraising og undervisning inden for forskningsformidling via sciencecom.dk  

Næstformand:
Berit Viuf. Freelancejournalist og skriver om emner relateret til forskning og videnskab for et bredt publikum. Hun har tolv års journalistik erfaring på forskellige platforme. Berit har cand.techn.soc grad fra Roskilde Universitet og har tidligere arbejdet som projektleder inden for teknologi og kommunikation

Kasserer:
Gorm Palmgren.
Har ph.d. i cellebiologi og har siden 2001 arbejdet som freelance videnskabsjournalist. Han skriver ofte til Illustreret Videnskab og andre medier og har erfaring med indhold til websites, nyhedsbreve, og layout.

Bestyrelsesmedlemmer:
Antje Poulsen. Freelancejournalist og skriver om sundhed, forskning og ny teknologi bl.a. til Illustreret Videnskab og Ugeskrift for Læger. Hun har desuden sin egen populærvidenskabelige podcast om dinosaurer: ”dinopodcast”. Antje er uddannet journalist fra Danmarks Medie – og Journalisthøjskole i Århus. Hun har tidligere haft ansættelser som radiojournalist, skrivende redaktionssekretær og redaktør, men har igennem de seneste ti år været selvstændig med speciale i sundhed og videnskab.

Birgit Brunsted. Med på det første hold journalister, da ’Dagens Medicin’ startede i 1997. Der blev hun til 2004, hvor hun startede som freelance videnskabsjournalist med hovedfokus på alle aspekter af det medicinske og lægefaglige område. Nu skriver Birgit Brunsted udelukkende for online-mediet ’Medicinsk Tidsskrift’. Birgit Brunsted har skrevet flere bøger, blandt andre Viljen til det gode liv – interviews med kvinder med leddegigt og Fra idé til virkelighed – 12 forskerhistorier.  

Suppleanter:
Jesper Madsen. Selvstændig kommunikationsrådgiver og journalist, uddannet på DJH og Københavns universitet. Opgaver inden for teknologi, sundhedsvidenskab og forskning, herunder fx sexologi og alternativ behandling. Analyser, strategi og podcastproduktion.
Referencer: Sygeplejersken, Ugeskrift for Læger, Sundhedsstyrelsen, DR, Mandag Morgen, samt forskningsprojektet CAMbrella (EU-kommissionen). Forfatter til fx bogen ”Alternativ behandling, lægekunst under forandring” (2001).

Mia Ulvgraven. Presse- og kommunikationskonsulent på Aarhus Universitet. Hun støtter samfundsvidenskabelige forskere i deres forskningskommunikation og er som bibeskæftigelse en del af censorkorpset ved de journalistiske universitetsuddannelser i Danmark.

Mia er cand.public. fra Syddansk Universitet og har tidligere arbejdet som journalist i DR Nyheder og som underviser på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX).

Lisbeth Bille.