Bestyrelse

Peter Hyldgård – Formand
Berit Viuf – Næstformand
Gorm Palmgren – Kasserer
Arne Wangel
Birgit Brunsted
Jesper Odde Madsen
Antje Poulsen


Formand:

Peter Hyldgård. Stifter af Videnskab.dk og tidligere leder af Leder af Center for Faglig Formidling. Centeret arbejder for at skabe mere og bedre forskningsformidling i Danmark ud fra evidensbaserede metoder.

Peter har 20 års erfaring med videnskabskommunikation og journalistik. Han underviser forskere og journalister i videnskabelig kommunikation og er redaktør og medforfatter på »Slip din Viden løs, håndbog i faglig formidling«.

Yder kommunikationsrådgivning, projektledelse, fundraising og undervisning inden for forskningsformidling via Sciencecom.dk.

Berit Viuf er freelancejournalist og skriver om emner relateret til forskning og videnskab for et bredt publikum. Hun har tolv års journalistisk erfaring på forskellige platforme.

Berit Viuf har cand.techn.soc grad fra Roskilde Universitet og har tidligere arbejdet som projektleder inden for teknologi og kommunikation.

Gorm Palmgren har ph.d. i cellebiologi og har siden 2001 arbejdet som freelance videnskabsjournalist. Han skriver ofte til Illustreret Videnskab og andre medier og har erfaring med indhold til websites, nyhedsbreve, og layout.

Arne Wangel. Sociolog, mag.scient.soc. (Kbh.‹s Universitet) og Fil.Dr. (Lunds Universitet). Efter en årrække som lektor på Danmarks Tekniske Universitet, virker AW nu som konsulent og censor, og som web-redaktør for Danish Development Research Network (DDRN.dk).

Birgit Brunsted var med på det første hold journalister, da ’Dagens Medicin’ startede i 1997. Der blev hun til 2004, hvor hun startede som freelance videnskabsjournalist med hovedfokus på alle aspekter af det medicinske og lægefaglige område. Nu skriver Birgit Brunsted udelukkende for online-mediet ’Medicinsk Tidsskrift’.

Birgit Brunsted har skrevet flere bøger, blandt andre ’Viljen til det gode liv’, interviews med kvinder med leddegigt og ’Fra idé til virkelighed`, 12 forskerhistorier’.

Jesper Odde Madsen: Selvstændig kommunikationsrådgiver og journalist, uddannet på DJH og Københavns universitet. Opgaver inden for teknologi, sundhedsvidenskab og forskning, herunder fx sexologi og alternativ behandling. Analyser, strategi og podcastproduktion.

Referencer: Sygeplejersken, Ugeskrift for Læger, Sundhedsstyrelsen, DR, Mandag Morgen, samt forskningsprojektet CAMbrella (EU-kommissionen). Forfatter til fx bogen ”Alternativ behandling, lægekunst under forandring” (2001).

Antje Gerd Poulsen er freelancejournalist og skriver om sundhed, forskning og ny teknologi bl.a. til Illustreret Videnskab og Ugeskrift for Læger. Hun har desuden sin egen populærvidenskabelige podcast om dinosaurer: ”dinopodcast”.

Antje er uddannet journalist fra Danmarks Medie – og Journalisthøjskole i Århus. Hun har tidligere haft ansættelser som radiojournalist, skrivende redaktionssekretær og redaktør, men har igennem de seneste ti år været selvstændig med speciale i sundhed og videnskab.